Kohti Metsämaailmaa

Soinin ja Alavuden metsäretket

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Hankkeen loput metsäretket järjestetään huhtikuun lopulla, tervetuloa mukaan!

Huom: metsäretket toteutuvat, mikäli keliolosuhteet retkipäivänä sallivat. Seuraa hankkeen tiedotusta Facebookissa, tai soita hankevetäjälle. Metsäretken peruuntuessa pidetään kuitenkin metsätarinatilaisuudet klo 13–15 (ks. tiedot alapuolella).

Ilmoittautumiset toivotaan 25.4. mennessä hankevetäjälle tiina.tarkkonen(at)ahtarizoo.fi tai 044 978 4042. Ilmoittaudu sekä metsäretkeen, että jatkotilaisuuteen (kahvitarjoilun mitoitus). Jatkotilaisuuksissa aiheena aamun metsäretken luontohavainnot, hankeaikana kootut metsätarinat, ja jos on aikaa, myös muuhunkin hankealueeseen liittyen, sekä keskustelua. Tilaisuus on vapaamuotoinen, ja samalla kaikille avoin talkootilaisuus, jossa yhdessä työstetään metsätarinoita. Mukaan voi tulla kuulolle ja antamaan palautetta, tai osallistumaan aktiivisesti tarinoiden työstämiseen.

Soinin esteetön luontopolku

Aika: Torstai 27.4. 10.00–n.11.30.
Lähtöpaikka: Kaihiharjun P-paikka. Saapuminen: Soinista Multialle päin, Multiantie 495, käännytään hiekkatielle, jota pitkin 1,5 km P-paikalle.
Vaativuus ja soveltuvuus: Liikumme maastossa hitaasti, luontoa havainnoiden, opastusta kuunnellen ja keskustellen. Kohteessa on ulkokäymälä ja pitkospuita (voivat olla jäiset tai märkänä liukkaat) ja laavu, ei muita ”mukavuuksia”.

Tähän aikaan vuodesta (tilanne 21.4) polku on vielä osan matkaa hyvin luminen / jäinen, joten tällä hetkellä ei voi sen sanoa olevan esteetön. Kapea kävelijän mentävä polku P-paikalta laavulle pitkospuiden kautta varmasti sulaa retkeen mennessä. 

Osallistujien oma varustautuminen: Säänmukainen ulkoiluvarustus, esimerkiksi pilkkihaalari ja -saappaat, tai vastaava lämmin talviulkoiluvarustus. Varaudu myös liukkauteen.
Vetäjät: Metsäalan opettaja Johanna Salla-Uitto, Metsiemme Salaisuuksia-hankekoordinaattori Tiina Tarkkonen, muut hanketoteuttajat. Opastus on osittain englanniksi.

Soinin jatkotilaisuus

Aika ja paikka: 13:00–n.15:00 Kuninkaantupa, Multiantie 28 C, 63800 Soini


Töysän lintukallio

Aika: Perjantai 28.4. 10.00–n.11.30.
Lähtöpaikka: Tähtitornin P-paikka tai Lintukallion pururadan P-paikka tien kunnosta riippuen – seuraa tiedostusta Facebookissa tai ota yhteyttä hankevetäjään.
Vaativuus ja soveltuvuus: Liikumme maastossa hitaasti, luontoa havainnoiden, opastusta kuunnellen ja keskustellen. Kohteessa ei ole käymälää.Liikumme maastossa hitaasti, luontoa havainnoiden, opastusta kuunnellen ja keskustellen. Kohteessa ei ole käymälää.
Osallistujien oma varustautuminen: Säänmukainen ulkoiluvarustus, esimerkiksi pilkkihaalari ja -saappaat, tai vastaava lämmin talviulkoiluvarustus. Varaudu myös liukkauteen.
Vetäjät: Metsäalan opettaja Johanna Salla-Uitto, Metsiemme Salaisuuksia-hankekoordinaattori Tiina Tarkkonen, muut hanketoteuttajat. Opastus on osittain englanniksi.

Töysän jatkotilaisuus

Aika ja paikka: 13:00–n.15:00 Keskisen kyläkaupan kokoustila, Onnentie 7 TuuriKeskisen kyläkaupan kokoustila, Onnentie 7 Tuuri

Tulossa

  • 12.5. Metsiemme salaisuuksia -hankkeen metsätarinat: Kaikille avoin tarinoiden yhteenveto Teamsissa. Vetäjänä markkinoinnin lehtori ja brändistrategi Jenni Brisk Haaga-Heliasta
  • Metsien terveys- ja hyvinvointivaikutukset -aiheinen retki (ajankohta ei vielä tiedossa)
  • 10.6. Metsätarinat esillä Soinin luonto- ja erämessuilla

Hyvä tietää: metsäretket ja tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Metsäretket ja työpajat ovat samalla talkootilaisuuksia, joissa yhdessä suunnitellaan ja testataan metsiin liittyviä tieto- ja tarinasisältöjä ulkoilureittien käyttäjiä ajatellen. Mukaan voi tulla kuulolle ja antamaan palautetta, tai osallistumaan aktiivisesti toteutukseen. Retkiä varten laaditaan turvallisuussuunnitelma. Osallistujat huolehtivat vakuutusturvastaan itse. Muutokset mahdollisia.

Retkitiedote huhtikuu jpg

Banneri.jpg

Metsätietoa ulkoilijoille -hanke toteutetaan vuosina 2024–2025.


maaseutu2020EU lippu ja tunnuslauseleader logo 1kuudestaan logoMetsämiesten säätiö

Matkalla kohti metsämaailmaa -hanke toteutettiin vuosina 2020–2021. Hanke liittyi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan 2014–2020, ja sille saatiin Leader-rahoitusta Kuudestaan ry:n kautta. Julkinen tuki (EU:n valtion ja Kuudestaan ry:n osuudet) oli 80%, josta EU:n osuus 23 520€. Osa yksityisestä rahoituksesta toteutui talkootyön muodossa.

Yksityiseen rahoitukseen osallistui myös Metsämiesten Säätiö. Lahjoitukset ja säätiöfuusiot ovat tärkeä osa Säätiön yleishyödyllisen toiminnan vaikuttavuutta. Lisätietoa www.mmsaatio.fi


Metsiemme salaisuuksia -hanke toteutettiin vuosina 2022–2023. Hanke liittyi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022), ja sille saatiin Leader-rahoitusta Kuudestaan ry:n kautta. Julkinen tuki (EU:n valtion ja Kuudestaan ry:n osuudet) oli 80%, josta EU:n osuus 23 520€. Osa yksityisestä rahoituksesta toteutui talkootyön muodossa. Yksityiseen rahoitukseen osallistui myös paikallisia yrityksiä.

Lue sivuston saavutettavuusseloste